Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til kurven

Kategorier

Blok kontakt
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Søg

Bid

Der er 1 vare.
Bid

Hos Draumur har vi et stort bredt udvalg af bid, fra alle de kendte mærker, vi har mange varianter og størrelser af bid på lager.

Underkategorier

 • Bombers bid
  Bombers Bid er håndlavede i Sydafrika med stor omhu og i bedste kvalitet, bidet er meget værdsat af top ryttere over hele verden. Bomber Bid er anatomisk og lavet af sød metal, fordi sød metal styrker hestens mundvand og giver en varm og sød smag i hestens mund hvorved hesten lettere accepterer bidet. Bidets sidepaneler er lavet af rustfrit stål, hvilket giver god holdbarhed. Bomber bid findes i et utal af variationer - har vi ikke den kombination du ønsker kan den skaffes. Du kan vælge mellem forskellige ringe, tykkelse (8-12 mm) og længde (9,0-16,5 cm) med 0,5 cm spring. Bombes filosofi er, at presset fører til modstand, og modstand fører til mangel på kontrol. Så for at få kontrol, skal du fjerne modstand og den eneste måde at fjerne modstanden, er at fjerne trykket. Hvis du ikke kan fjerne trykket, du er nødt til at fordele trykket over et større areal. Bomber bid fordeler trykket bedre end mange andre bid ved at have en afrundet mundstykke.
 • Fager Bid
  FAGER bid er kvalitet - bidene er gennemtænkt og i unikke designs. Alle bidene er enten i Titanium med Sweet Iron. Bag FAGER bid står den svenske designer og rytter Louise Fagerström. Louise står ligeledes bag succes serien fra PS of Sweden og har specialiceret sig i "problemløsning". Louises egen hest havde store udfordringer med bid, hvilket resulterede i at hun designede det første FAGER bid. Fager Bid kollektionen er udarbejdet med omtanke for hesten, med vægt på, at udvikle bid, der efterkommer den enkelte hests behov og anatomi.
 • Bombers bid OUTLET
  Her finder du rester i størrelser, udgåede modeller, demo bid og anden - gør en god handel !
 • Sprenger Bid
 • EE-bid
 • Myler Bid
  Draumur er autoriseret Myler bid forhandler. Myler bid er udviklet af 3 amerikanske brødre Ron, Bob og Dale - skaberne af Mylerbiddene, har en filosofi bag hvert eneste af Mylers bid. Biddet er et kommunikations værktøj. For effektivt at kunne kommunikere med hesten må den være afslappet. Man skal kunne kommunikere med en hvilken som helst hest, på et hvilket som helst niveau. Derfor er Myler biddene inddelt i 3 forskellige niveauer, alt efter hest og rytters uddannelse. Jo længere hesten når i dens uddannelse, jo flere trykpunkter aflastes, og biddet bliver mildere.Mylerbiddenes egenskaber:Sidestykkerne (Dee og D) giver en halvstangseffekt med direkte tryk på mundstykket. Denne egenskab får biddet til at rulle frem og ned på tunge og lader, ved tøjletag, hvilket efterfølgende får hesten til at gi' efter i nakken.Tungefrihed tillader hesten at synke uhindret, hvilket får den til at slappe af. Desuden giver det en jævnere fordeling af trykket over tungen.Konstant og rolig tøjleføring med eftergivenhed lærer hesten af give efter i nakken, og blive i sin komfortzone. Når hesten går godt og giver efter, lettes trykket, og hesten lærer derved at blive i den trykfrie position.Ledforbindelserne i munddelen giver rytteren mulighed for at isolere og løfte den ene skulder. Med traditionelle bid, kan rytteren ikke give specifik ryk på den ene side af biddet, hvilket kan forårsage fejlagtig kommunikation. Men med Myler biddet er det muligt kun at løfte den ene skulder, for på den måde at opnå bedre balance og smidighed. Se mere på Myler's hjemmeside
 • Karlslund
 • Globus Golden serie
  Globus goden serie er en serie bid i nickel fri guldmetal.
 • Stübben
  Stübben laver kvalitets udstyr til heste, og har en serie gode gennem prøvet bid.
 • Andre bid
 • Tilbehør
 • Neue Schule
  Neue Schule laver bid af høj kvalitet, bla med højt indhold af kobber og uden spor af nikkel.
 • Beris
  Beris er et mærke der står for høj kvalitet og som lige udfylder et hul i markedet. Serien indeholder mange forskellige bid, feks mange udelte og bid med tungefrihed. Bidene er kendetegnet ved kmfort for hesten - som således giver en afspændt hest.
 • Hrimnir
  Hrímnir Bid er baseret påmange års produktudvikling i samarbejde med førende islandske ryttere og dyrlæger
 • Topreiter
  Topreiter byder på en række bid - udviklet til den islandske hest.
 • Islandske stangbid
  Her finder du et stort og varieret udvalg af bid til den islandske hest. Stævnesæson 2019 fjernes den danske særregel i FIPO'en og man må derfor anvende stangbid i alle klasser. Læs iøvrigt Morten Sau`s artikel om stangbid - bragt i Tölt feb 2011. http://sausau.dk/artikler/den-islandske-kandartradition.html
 • Bombers Bid OUTLET "store heste"
  Gør et godt køb her i OUTLET for heste der har brug for lidt større bid, generelt i længden 12,5-14,5 cm.
 • BIDBUTIKKEN
  Draumur Rideudstyr tilbyder en bidprøve ordning, hvor du mod betaling af et prøvebid, kan låne det i en uge. Skulle biddet mod forventning ikke fungere for din hest, sender man det blot retur efter prøvetiden, og så får man pengene tilbage for biddet (dog ikke fragt på 39 kr).Skulle biddet vise sig at være optimalt for din hest, vælger du om du ønsker at beholde det og betale for det eller sende det retur, og få et helt nyt tilsendt, hvor Draumur Rideudstyr betaler fragten til dig. (du skal stadig betale retur 39 kr for demo bid).Bid fra bidbanken kan også afhentes/afregnes i butikken - ring gerne i forvejen (tlf. 29249914).Udover bid kan man også låne en BitFit, som er et smart værktøj til at måle den præcise bidstørrelse din hest skal bruge.Nedenstående bid tilbydes i bidbutikken, og kan købes til afprøvning her på webshoppen. Størrelse er valgt til at være 11,5 cm som flest islandske heste kan passe.