Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til kurven

Kategorier

Blok kontakt
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Søg

Myler Bid

Der er ingen varer
Myler Bid

Draumur er autoriseret Myler bid forhandler. Myler bid er udviklet af 3 amerikanske brødre Ron, Bob og Dale - skaberne af Mylerbiddene, har en filosofi bag hvert eneste af Mylers bid. Biddet er et kommunikations værktøj. For effektivt at kunne kommunikere med hesten må den være afslappet. Man skal kunne kommunikere med en hvilken som helst hest, på et hvilket som helst niveau. Derfor er Myler biddene inddelt i 3 forskellige niveauer, alt efter hest og rytters uddannelse. Jo længere hesten når i dens uddannelse, jo flere trykpunkter aflastes, og biddet bliver mildere.

Mylerbiddenes egenskaber:
Sidestykkerne (Dee og D) giver en halvstangseffekt med direkte tryk på mundstykket. Denne egenskab får biddet til at rulle frem og ned på tunge og lader, ved tøjletag, hvilket efterfølgende får hesten til at gi' efter i nakken.
Tungefrihed tillader hesten at synke uhindret, hvilket får den til at slappe af. Desuden giver det en jævnere fordeling af trykket over tungen.
Konstant og rolig tøjleføring med eftergivenhed lærer hesten af give efter i nakken, og blive i sin komfortzone. Når hesten går godt og giver efter, lettes trykket, og hesten lærer derved at blive i den trykfrie position.
Ledforbindelserne i munddelen giver rytteren mulighed for at isolere og løfte den ene skulder. Med traditionelle bid, kan rytteren ikke give specifik ryk på den ene side af biddet, hvilket kan forårsage fejlagtig kommunikation. Men med Myler biddet er det muligt kun at løfte den ene skulder, for på den måde at opnå bedre balance og smidighed.
Se mere på Myler's hjemmeside

Underkategorier

  • Myler Bid Level 1
    På dette niveau arbejder biddet med div. trykpunkter på tunge og lader - hovedsageligt tunge. Det om at skåne hestens lader mens den endnu er ung, utrænet og uforstående overfor biddet. Især er kombinations biddet velegnet til opstart af de unge heste, da det fordeler trykket på henholdsvis, tunge, næseryg og bag nakken. Når hesten er veltrænet og reagerer perfekt på dette bid, kan man ved at gå videre til niveau 2.
  • Myler Bid Level 2
    Dette niveau er for trænede heste, der allerede har forstået at reagere perfekt, for trykpunkterne på niveau 1. På dette niveau anvendes trykpunkterne på tungen stadig, men flere og flere flyttes over på laderne. Ved at give hesten mere tungefrihed, bliver den på denne måde belønnet for sin lydighed, ved at få et endnu mildere bid i munden. Er hesten ikke parat til at lystre på dette bid, vendes tilbage til niveau 1.
  • Myler Bid Level 3
    Nu er hesten toptrænet, og reagerer perfekt på dine signaler. Hesten forstår og reagerer på små signaler, givet af rytterens blide og præcise hånd. Når dette niveau er nået er belønningen for hesten absolut frihed i munden, udelukkende med de mange trykpunkter på laderne eller i ganen. De mange forskellige trykpunkter på lader eller gane, giver rytteren mulighed for at ride med meget blød hånd. Er hesten ikke parat til at lystre på dette bid, vendes tilbage til niveau 2.
  • Myler kombinationsbid